Veldig små & lettvinte saker & ting

Det er ikke alltid størrelsen det kommer an på. Ihvertfall i følge den gamle klisjeen. Jeg for min del liker ikke å lage veldig store ting. Innimellom kanskje, men av og til, sånn som nå, så har jeg ikke tålmodighet til å lage ting som det tar lang tid å lage. Jeg har et par litt krevende ting på gang, og så meg derfor nødt til å lage litt småtteri bare for å kjenne på følelsen av å ferdigstille noe.

Jeg har heklet en «cozy» til ekle kaffekopper i papp uten hank. Som jeg alltid brenner meg på. Denne har to funsjoner, den beskytter fingrene mot varme, i tillegg til at den holder kaffen varm lenger. Den er heklet etter eget hode, med inspirasjon fra masse slike duppeditter jeg har sett på Ravelry. Jeg heklet bare et rektangel som jeg sydde sammen i siden.Heklet av en minimal mengde Butterfly eller noe sånt, samt Artic i to forskjellige farger.

Den er forresten første bidrag til denne runden av garncupen på Din Hobby.

kaffecozy3

Og så ramlet jeg over en uimotståelig oppskrift (jepp, Ravelry igjen gitt) på bittebittesmå pulsvarmere til baby. Sucky Thumb Mitts. Ganske fint navn vil jeg si. Jeg strikket et par i går, på strømpepinner nr 3 og en tråd med 4 tråds online Supersocke og en tråd Drops alpakka. Kan tenke meg (og krysser fingrene for) at de passer en ettåring. Jeg vil si de ser akkurat passe grunge ut. Dersom det er noe mål i seg selv. (og det er det av og til for meg)

De ser ihvertfall sånn ut:

minikliber

Gleder meg til å se hvordan de ser ut med en lubben barnehånd inni 🙂

Sånn ellers så skal jeg straks reise bort noen dager i forbindelse med jobben, og satser på å få laget ferdig litt prosjekter mens jeg er der. Det er flere strikkeglade kollegaer der også, i fjor fikk jeg til og med en liten innføring i spinning av en erfaren håndarbeidsdame. Håper vi kan inspirere hverandre masse i år.

Sånn på tampen vil jeg vise fram et bilde av ene verandakassa her, som sambo knipset i helgen mens jeg var på jobb. Kulene på bildet er altså hagl, og jeg synes egentlig at de var nydelige. Dessverre ble ikke pelargoniene like begeistret, og stakkarene har fått mange stygge brune flekker på bladene etter møtet med sinte og urimelige værguder.

hagl

Håper alle lesere får noen fine dager i August også, som er min favoritt-sommermåned

Tiny & quick stuff.

Size does not matter, according to the old klichè. For me, size does matter a lot. I kinda dislike large knitting projekts. Im an impatient person, and likes to finish projects really fast. I have a few large projects going, so I had to make something easy and tiny just to get the feeling of finishing something

I made a crocheted coffee-cozy. I made up the pattern, but I was inspired by lotsa different cozies at Ravelry. It works in two ways; it keeps the coffeedrinkers fingers from beeing burned, and it keeps the coffee warm. I crocheted a rectangle and sewed it up to fit the cup. It is made of 100% scrap yarn, butterfly and Artic.

I found an irresistable pattern (Ravelry again) for tiny fingerless mittens. Sucky Thumb Mitts. I made mine of Online supersocke and Drops Alpaca, and I used double pointed needles, 3mm. I guess (and hope) that they fit an one year old. I think they came out kinda grungy, and I like it 🙂 I look forward to see them with chubby little hands inside.

My last picture shows the hail in my flowers from last weekend. Beautiful.

<center><a href=»http://www.ringsurf.com/ring/hfbloggere/»><img src=»http://www.ringsurf.com/images/e/hfbloggere-1.jpg&raquo; alt=»» border=»0″></a><br><a href=»http://www.ringsurf.com»>Powered By Ringsurf</a></center>

Reklamer

2 kommentarer om “Veldig små & lettvinte saker & ting

  1. Flotte ting du har laget 🙂 Jeg liker også små strikkerier, kjenner meg selv så godt at jeg vet at store prosjekt blir jeg (nesten) aldri ferdig med …. :/

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s