Nøstebarndress

Det har ikke blitt mye strikking i sommer nei. Jeg tok med kun bok og ingen strikkepinner til Thailand. Og etter at jeg kom hjem har jeg nistrikket på et babyteppet for å få det ferdig så den bittelille babyjenta kunne begynne å bruke det.

Brukt ca 300 gram med limegrønn sandnes alpakka, og i underkant av 1 nøste DROPS alpakka til heklekanten rundt. Brukt «min egen» oppskrift.

Til samme baby har jeg strikket en nøstebarndress. Oppskriften var litt knotete synes jeg, man finner nok denne enklere hvis man har strikket den en del ganger før, eller er i besittelse av synske evner.

Jeg brukte to ulike farger Big Delight og strikket striper med dem. Jeg liker effekten det gir.

Denne dressen skal være str 0 – 3 mnd, den er ganske stor nå, så den passer nok utover høsten/vinteren.

 

Jeg nevnte jo tidligere at jeg har vært i Thailand i sommer, og siden jeg ikke er den som skriver spesielt mye om meg selv som ikke er håndarbeidsrelatert, så tenkte jeg å vise noen bilder fra ferien.

 

Svigerinnen min er fra en landsby som heter Lao Tong, og har masse familie der. Så den første uka av ferien ble tilbragt der.   Byen ligger helt nord i landet, ved grensen til Laos. Det er stort sett bondefamilier her, hvor ris er det det dyrkes mest av, i tillegg til gummitrær.  Det er frodig og grønt overalt, og man har ikke på følelsen at man befinner seg i en by overhodet.  Innbyggerne har stort sett aldri sett en hvit person, og vi fikk en del oppmerksomhet kan man si.

Slike veier var det der. Dette er noen hundre meter fra motellet hvor vi bodde.

 

På denne restauranten solgte de kruttsterk nudelsuppe med kyllingkjøtt og grønnsaker Iskald drikke ble servert i hjemmekoselige tinnkrus. Herligheten kostet 8 kr pr person.

 

Dette er en veldig vanlig måte for hele familier å forflytte seg på. Jeg var ikke spesielt positiv til at mamma og datteren min skulle sitte på, og jeg har en mistanke om at de innfødte syntes jeg var i overkant pysete.  Her er de på vei til en tradisjonell Thailandsk barbeque-restaurant.

Genialt opplegge egentlig, disse får man kjøpt i thailandske butikker i norge. Nederst en keramikkgryte med brennende kull, og på toppen en metall»kjele» som utgjør risten på toppen, og en slags «vollgrav» under hvor man fyller i vann. Her legger man i nudler og grønnsaker, og sammen med kjøttkraften blir det en nydelig suppe. Man steker små kjøttstykker, som en litt stor munnfull. Grillmaten ligger som på en buffet, så kan man bare gå og hente seg det man vil grille.  Man trenger bittelitt øvelse her, den tredje og siste gangen vi spiste sånn så fikk jeg det bra til. Man bruker pinner til dette.

 

Tuk-tuk er et greit lite fremkomstmiddel for korte turer. Men de er ganske små, og ikke bygget for svære nordiske mannfolk. Mange fantasifulle pimpinger å se langs gatene.

 

Mens vi var der oppe i Nord, så var vi på dagstur til Laos. Det var veldig mye om og men med pass, visum, penger etc på grensen der, så hvis man først skal til Laos så anbefaler jeg at man blir noen dager.  Men når vi først hadde kommet oss over grensa så var det greit.

Om å gjøre å følge reglementet her.

 

 

Etter en drøy uke i nord så reiste vi til Phuket for å nyte strand, shopping og fint hotell. Vi bodde i Kata beach, som er et område uten altfor mye gledespiker, og veldig familievennlig.

Nydelig strand, og sykt varmt i vannet. Her var vi mye. Stranden er egentlig kjempestor, men vi likte oss veldig godt i den ene enden her.

Lunsj  på koselig strandrestaurant

 

Ble en del shopping, men har ikke tatt særlig med bilder av fangsten dessverre.

Digger sånne vesker. Kjøpte en grønn også, med elefanter på. 20 kr stykket ga jeg for dem.

Lommebok fra søndagsmarkedet i Phuket by. Det var enormt. Vi måtte gi oss fordi vi var slitne, tørste og sultne, da hadde vi vært igjennom litt under halvparten av markedet. Her hadde de rikelig med fake merkevarer.

 

Mmmm, nydelig lyst øl. Kan bare helle innpå kontinuerlig, så godt er det.

 

Nydelig hothothot kylling karrisuppe på stranda, servert i en kokosnøtt. Mmmmm

Lillebroren til svigerinna mi har tatovert seg hos munkene i et tempel i Bankok. Laget med bambus og hammer, visstnok ganske så smertefullt. I Thailand er dette en slags manndomsprøve, og lillebroren bør defor være godkjent som mann synes jeg.

 

Det var det jeg hadde å vise fram i dag. Jeg har lagt opp til en ny genser som jeg tenkte å kose meg med framover, samt at jeg lurte på å lage en slik Oslo-anorakk fra Pickles, som en liten bursdagsfrøken skal få neste måned

På gjensyn, og fortsatt god (sen)sommer!

Reklamer

2 kommentarer om “Nøstebarndress

 1. Wow for en tur dere har hatt.
  Du er en mester i å strikke må jeg si.
  Mener du virkelig at han ble hakket med bambus og hammer?
  Jeg ville bare takke deg for svaret på blomster gåten min.
  Tusen takk.
  Velkommen tilbake når du vil.
  Ha en strålende dag
  Mvh
  Karianne

 2. Heisan. Javisst ble han det, det er ganske utrolig 🙂 Glad for å kunne være til hjelp, jeg er selv ganske fascinert av disse blomstene 🙂

  Lise 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s